Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرار دادهای شورای اسلامی شهر مشهد گفت: به‌واسطه طرح خیرین شهریار، دو پروژه در اسفند ماه سال گذشته آغاز به کار کرد که هدف اصلی آن کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

سید محسن حسینی پویا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به عملکرد مدیریت شهری مشهد در سال ۹۹، اظهار کرد: بر خلاف روند کلی اقتصاد کشور، از لحاظ مالی و اجرایی مدیریت شهری مشهد سال خوبی را پشت سر گذاشت و در شهرداری مشهد با تمهیداتی که اندیشیده شد توانستیم اقدامات خوبی را انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شهر در رکود کشور به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده بود و فعالیت و کار در آن جریان داشت. فارغ از اینکه اولویت با اجرای کدام پروژه‌های شهری بود، اینکه اجرای پروژه‌ها باعث رونق بازار اشتغال شد، جای خرسندی دارد.

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرار دادهای شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به مصوبه خیرین شهر یار، تصریح کرد: در این مصوبه از کمک خیرین برای موضوعات شهری استفاده می‌شود که این موضوع به خوبی اجرا شد و به‌واسطه آن دو پروژه در اسفند ماه سال گذشته آغاز به کار کرد که هدف اصلی آن کاهش آسیب‌های اجتماعی است؛ در شرایط کنونی این موضوع از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا منابع موجود خیرین تا حدی مشکلات را حل کند.

افزایش دسترس‌پذیری گروه‌های خاص

وی در رابطه با منشور حقوق شهرنشینی ادامه داد: سال ۹۸ مصوبه‌ای تحت این عنوان داشتیم که در سال گذشته، برخی اقدامات با توجه به همین مصوبه انجام شد و خیرین شهریار یکی از این اقدامات بود که مشارکت مردمی را افزایش داد و به بخش عمومی کمک‌های زیادی برای کاهش معضلات شهرب کرد.

حسینی پویا خاطرنشان کرد: طرحی برای رفع تبعیض‌ها میان گروه‌های خاص شهر و دیگر شهروندان نیز در دستور کار بود تا افرادی که کمتر امکان استفاده از امکانات عمومی را دارند، بتوانند از این خدمات استفاده لازم را ببرند.

وی افزود: این گروه شامل کودکان، معلولان و زنان بود که از فقر بیشتری در استفاده از امکانات شهری بهره مند بودند که در این راستا، اداره "شهرهمگان" در شهرداری آغاز بکار کرد و بسیاری از پروژه‌ها پیوست‌های لازم برای این سه دسته انجام شد تا امکانات شهری در دسترس آنها باشد که نمود آن در دسترس‌پذیری این گروه‌های خاص به در پیاده‌روها، پارک‌ها و راه‌های پیاده محوری که احداث شده‌اند قابل مشاهده است.

جلب مشارکت دستگاه‌های دولتی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرار دادهای شورای اسلامی شهر اضافه کرد: تفاهم نامه‌ای در اواخر سال گذشته تنظیم شد که مشارکت ۲۰ دستگاه دولتی و غیر دولتی را برای کاهش مشکلات اجتماعی گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه شامل کودکان کار، متکدیان، معتادان متجاهر، زنان و دختران آسیب دیده یا در معرض آسیب و بیماران روانی دارای حالت خطرناک جلب می‌کرد.

حسینی پویا با بیان اینکه برای تحقق این تفاهم نامه با دادگستری و دادستانی هماهنگی‌های لازم انجام شده است، گفت: قرار شد برای ساماندهی این پنج دسته که در معرض آسیب هستند مکان‌هایی در نظر گرفته و سپس برای آنها اشتغال‌زایی شود؛ همچنین برای این موضوع سعی داشتیم از خیرین و اداره فنی حرفه‌ای استفاده کنیم تا شرایط این افراد در معرض آسیب بهبود پیدا کند.

وی افزود: یک مجتمع قضائی با این زمینه و با تاکید بر موضوعات مددکاری با همکاری شهرداری راه اندازی شده است که این موضوعات در آنجا پیگیری می‌شود.

عضو شورای شهر مشهد گفت: شورای شهر مشهد در بحث طرح تفصیلی اطراف حرم نهایت تلاش خود را انجام داد و تا حد توان از حقوق مکتسبه‌ای که برای مردم در این طرح ایجاد شده بود، دفاع کرد؛ البته برخی نقاط همچنان محل بحث بوده و پرونده آن باز است که با نظارت دادگستری برای تعیین تکلیف آن‌ها اعمال نظر می‌شود.

کمترین استفاده از قانون ماده ۹ در تملکات شهرداری

رئیس کمیسیون حقوقی، املاک و قرار دادهای شورای اسلامی شهر اضافه کرد: در بحث تملک، شهرداری را موظف کردیم که تا حد امکان برای طرح‌های عمومی با توافق تملک را انجام بدهد و از ماده ۹ کمتر استفاده کند. این اقدام از سیاست‌های کلی ما بوده و شهرداری نیز به خوبی آن را اجرا کرده است.

وی ادامه داد: در تملک‌هایی که انجام شده است به تعداد انگشتان دو دست از ماده ۹ استفاده شده است که یقیناً کمتر از گذشته انجام می‌شود.

حسینی‌پویا ادامه داد: شفافیت و ثبات در روند این کارهای اساسی، از برنامه‌های ما برای مدت زمان باقی مانده از شورای پنجم است.

وی اظهار کرد: علاوه بر این، یک کار پژوهشی نیز در دست اقدام است که باز زیر مجموعه همان منشور حقوق شهرنشینی می‌شود و با اجرای آن، پروتکل‌های موردنیاز شهروندان در حوزه‌های مختلف مانند ساخت‌وساز ترافیک، رفتار مناسکی و آپارتمان نشینی را به آن‌ها آموزش می‌دهد تا به‌طور مثال فرهنگ شهرنشینی یا فرهنگ ساخت‌وساز به نحوی میان شهروندان جا افتد که همراه با حفظ حقوق سایرین باشد.

حسینی‌پویا تصریح کرد: این موضوعات در یک دفترچه چاپ و در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد که که امیدوارم تا اردیبهشت ماه به سرانجام برسد؛ این طرح در صورت اجرا از آن دسته اسناد است که برای سایر شهرها قابل استفاده خواهد بود.

کد خبر 485738

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شوراي شهر مشهد حقوق شهروندی منشور حقوق شهروندی خیرین شهرنشینی خیرین شهریار شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس کمیسیون حقوقی گروه های خاص حسینی پویا سال گذشته خیرین شهر شهر مشهد انجام شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۳۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم اجرا شد

سعید خلجی روز چهارشنبه در جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر زنجان با تاکید بر اینکه از ابتدای دولت مردمی سیزدهم نگاه دولت بر حل مسائل شهری و کمک در این حوزه بوده است، اظهار داشت: طی ۲.۵ سال گذشته ناوگان عمومی شهر زنجان با نگاه حمایتی دولت نوسازی شد در حالیکه در ۱۰ سال گذشته چنین کمکی نشده بود و با کارهای انجام گرفته ۲۴ دستگاه سنگین تحویل شهرداری‌ها شد.

وی گفت:سرانه بودجه شهری از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ برابر با ۳۶۰ درصد افزایش یافته و ۹۴ میلیون‌ متر مربع به فضای سبز شهری اضافه شده که یکی از موفقیت‌های شهرداری های استان همین موضوع است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری زنجان گفت: بیش از ۴۵۴ هزار تن آسفالت در سطح شهرهای استان آسفالت‌ریزی شده است که بیش از ۸۰ درصد آمار متعلق به شهر زنجان بوده و این امر کام مردم شهر را شیرین کرده است.

وی به ارزیابی عملکرد شوراهای اسلامی اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۱۱۳ عضو شورای شهر استان در ۲۱ شهر فعالیت می کنند در حالیکه در ارزیابی ها، شورای اسلامی شهر زنجان به عنوان شورای برتر انتخاب شد.

این مسوول با تاکید بر اینکه خدمات این نهاد در بسیاری از موارد به صورت شبانه‌روزی در حال انجام است، ادامه داد: در زمان حاضر شهر زنجان ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که به همت شهردار و اعضای شورا تبدیل به یک کارگاه عمرانی شده است.

خلجی اضافه کرد: طبق ماده ۶۸ قانون شهرداری و شورا باید ۴۰ درصد مجموع درآمد آنها در بخش عمرانی استفاده شود اما در شهر زنجان ۶۰ درصد بودجه‌ در این محل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری زنجان با بیان اینکه بیش از ۹۱ درصد مصوبات شورای شهر زنجان مصوب و اجرا شده است، گفت: تاکنون مصوبات مشکل‌داری را در شهر شاهد نبودیم و در شورای اسلامی شهر زنجان بدون هیچ حاشیه‌ای و وابستگی با تمام قدرت، اقدامات لازم در خصوص مسائل شهری انجام می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم اجرا شد
  • اجرای ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم
  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • ۱۷۶ پروژه عمرانی بزرگ مقیاس در زنجان اجرا شد
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • ۴ پروژه شاخص شهری بجنورد در اولویت اجرا است
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • تکمیل پارکینگ محله چهل اختران قم